Khamis, 29 Oktober 2009

Coretan Yang Berkelana 38 : Ah.... Bengangnye aku....


Ya Allah sungguh banyak ujian dalam hidupku ini..

Sewaktu aku menulis entry ni, jiwa aku sedng kacau bilau.. Dari minggu lepas aku tunggu giliran aku sampailah semalam membawak ke petang tadi untuk aku seminar proposal aku.. Dengan senang je lecturer tu boleh cakap giliran aku sambung minggu depan.. aku punyer hangin la satu badan..!!!!!!!!!!!!!!!!!!! betullah ape kate senior aku dulu, die cakap nanti bila sampai time wat tesis baru korang tau azabnya duduk kat Indonesia ni... Nah, sekarang aku sudah merasakan... waaaa~~~

Dah la tak solat zuhur lagi, bukan tak solat tapi air kat kampus takde.. dengan sakit perut nak buang macam-macam... ah........... aku memang dah tak tahan nak duduk kat Medan ni lagi.. Ya Allah tolonglah cepatkan gradution aku... aku nak balik Malaysia.. waaaaaa~~~~

Pastu sampai je rumah terus solat zuhur, rehat-rehat jap.. Nampak pulak baju banyak nak kene basuh.. Lagilah bertambah tension... aku pun basuhlah baju.. pastu dah setel aku pun teleponlah seseorang tuk melegakan hati... pastu sebaliknye yang berlaku... waaaaaa~~~~~~~~

Entahlah.. aku pun tak tahu sampai bile nak asyik dirundum dengan masalah jiwa ragaku ini... nak kuar duit nak makan pun takde.. nak kene bayar duit letriklah, duit airlah... niat di hati nak belilah kitab-kitab.. tapi....

Ape-ape pun aku tetap Cool n cube memuhasabahkan diri... teringat aku akan firman Allah dalam surah al-Baqarah tapi tak ingat ayat brape..
"Apakah kalian mengira segampang itu untuk masuk ke dalam syurgaku, seandainya jika kamu belum diuji seperti orang-orang terdahulu sebelum mu"... Semoga aku dan disekelilingku dimasukkan ke dalam syurga.. Amin....

"dengan kesabaran kita akan lebih dipandang mulia"
aL-Haqir illa Robbihi
ibnumaulub
2105 wib
29-10-2009
Medan

3 ulasan:

zana berkata...

setiap manusia diuji setiap hari kan...well,awk bru cket je duji dgn plbgai msalah...pape pon perlu banyak bersabar dlm khdupan ni,..sy agk tertarik ngn blog awk ni,..

Ibnu Noor... berkata...

salam. lek la bai. aku ni kene reject sebelum bentang proposal patutnya lagi tensen. huhuhu. berani bukak game?

Thommy berkata...

Sabar2 je la ye...sometimes things just don't appear to be what we expected. Dgn bersabar je la kte akan terus dikurniakan dengan peluang2. Ada hikmah disebalik sume tu. Sy pun byk sgt mslh dlm hidup. At the end of the day, sy happy sbb pilih utk cool biar pun hidup dgn masalah yg x pernah settle. Sabar kan separuh drp iman. Seh.. ^_^ Nway, good luck for ur presentation..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails