Ahad, 29 Mei 2011

Coretan Yang Berkelana 111 : Transformasi Sham Kamikaze dan Bob Lokman.....Semakin hari semakin ramai dari kalangan artis yang mengambil jalan untuk berubah. Ini kerana terdapat banyak faktor, seperti faktor umur, sekeliling dan hidayah dari Allah. 

Seperti yang berlaku pada baru-baru ini, antaranya Bob Lokman, Sham Kamikaze, yang dicampakkan Allah hidayah untuk mengambil jalan berubah sedikit demi sedikit.

Sebab itulah, acap kali aku sering mengingatkan teman-temanku, agar jangan mudah mengatakan tentang perbuatan maksiat orang lain.

Mungkin pada hari ini, orang itu dalam keadaan bermaksiat dan dia hina dari kita. Esok lusa, dia bertaubat maka dia lebih suci dari kita.

Maka setiap hari apa yang perlu kita renungkan adalah kesudahan kehidupan kita serta lubang kubur kita. Jangan sering-sering menceritakan tentang lubang neraka orang lain.

Apa-apa pun, aku mendoakan agar Sham Kamikaze, Bob Lokman istiqomah dalam melakukan transformasi yang sedang dilalui ini. Insyallah kita semua berada dalam penutup yang bahagia. Amin...


aL-Haqir ila Robbihi
ibnumaulub
1.44am
29-5-2011
Shah Alam

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails