Jumaat, 22 Januari 2010

Pautan Semasa 24 : Minyak naik?



Dari bulan Mei 1, bahan bakar akan dipaut RM 3.90 seliter untuk RON 97, sementara RON 95 akan naik menjadi RM 3.70 seliter. Namun demikian, harga kenderaan buatan nasional akan turun sekurang-kurangnya 40%. Jadi sebuah full spec Proton Persona sedan 1,6 liter lebih kurang RM 23,000.00. Sumber : http://ohtidak.com/

Kalau nak belagak jadi orang kaya pun boleh , Toyota Camry 2,4 liter boleh dibeli dengan harga RM 65, 000.00. Pergh harga MYVI tu. So kalian tak yah lah kot beli kereta sekarang, tunggu je sampai bulan Mei ni okey.

Mana tau semua orang kaya boleh kumpul kereta banyak-banyak.  Orang sederhana pula, silap-silap boleh beli BMW. Orang kampung pula, kebulur mati tak makan. Pasal semua barang jadi naik. Itu pun kalau minyak naik.

P/s : Jangan saman aku, aku just baca maklumat minyak naik, so aku nak kongsi dengan para pembaca di blog aku ini. Wassalam.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

so encik "yang bekelana" ader plan kew nk bl kete??ke mcm mn...tp tu la kesian kat mrk2 yg ssh kn...ermmm

Ahmad Zulfadhli berkata...

kalau macam 2 zul boleh beli bmw la.. dah lame mengidam tau.. haha :D

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails